Derde beursvloer groot succes: 120 deelnemers, ruim 100 matches en €160.000,- waarde!

, 31 januari 2020

Derde beursvloer groot succes:

120 deelnemers, ruim 100 matches en € 160.000,- waarde!

Onze maatschappelijke beursvloer op 30 januari 2020 bij Royal Flora Holland in Eelde was weer een groot succes. Maar liefst 120 deelnemers uit het bedrijfsleven, maatschappelijke veld, onderwijs en overheid, maakten samen 101 matches die voor bijna €160.000,- betekenis toevoegen aan de lokale samenleving. De teller loopt nog. We zijn trots op dit fraaie resultaat!

Een enthousiaste opening door dhr. Pepijn Vemer, wethouder Gemeente Tynaarlo, en dhr. Simon Poelstra, programmaleider Ondernemen met Impact van Gemeente Groningen, deed ons de oren spitsen bij de lezing van dhr. Kees Klomp. Hij liet ons inzien dat onze activiteiten in maat lopen met een omslag in Nederland naar meer betekenisgedreven economie.

In stijl van de veiling verhandelden we vervolgens aanbod van kennis, menskracht, materialen, faciliteiten en andere zaken. Niet alleen uit het bedrijfsleven, maar ook van studenten en non-profit initiatieven. Via speeddates, plenaire pitches, netwerkgesprekken en een presentatie-markt boden maatschappelijke instellingen en groepen hun wensen en vragen aan.

Het resultaat was er naar. Zo gaat GasTerra op de bres voor IT-stages voor de stichting Empower Yourself, ondersteunt het Kinderfestival Haren de p.r. van de Hortus in Haren, kan Quiet voor vergadering terecht bij het Internationaal Klompenmuseum in Eelde, zal de Kleine Consultant het werk van Dress for Succes versterken, krijgt het Behouden Huys bezoek van Netwerk Noord en GROFF aandacht via Woonborg-magazine en gaat bijenclub Bij-O-Divers de samenwerking verkennen met De Zonnehof en NewNexus.

Toepasselijke uitgedoste acteurs van Auth&Tiek begeleidden de verschillende programmaonderdelen. Studenten van Noorderpoort verzorgden de inschrijving en catering met zelfgebakken koek en hapjes. De @Lentisband swingde de pan uit.

Iedereen die zich hiervoor heeft ingezet, speciaal ook alle vrijwilligers die dit prachtige evenement mogelijk hebben gemaakt: hartelijk dank!

De project(kern)organisatie was dit jaar in handen van Bert Wiekema van Royal FloraHolland, Carolien Dorreman van de Rotary, Lennart Koster van Walli, Richard Knegt van MindScape Organisatieadviseurs, Ton Jansse van Chez Antoine en Gerni Luttikhuis van de Uitdaging/Luttikhuis coaching advies.

Binnenkort volgt meer informatie over de gemaakte matches, de lezing van Kees Klomp en de videomontage van EsBa film.

Een fraaie fotoimpressie ziet u hier:

van Dolf Verlinden: http://bit.ly/fotobeursvloer-htu2020

van Mirjam Theissen: https://myalbum.com/album/xSgWarbRmDKq

en hieronder: