Nieuwsbrief Haren-Tynaarlose Uitdaging

22 november 2016

Beste betrokkene bij de Haren-Tynaarlose Uitdaging,

Hierbij nodigen wij u uit voor drie evenementen die uw bijdrage aan de lokale duurzame samenleving versterken en waarin de Haren-Tynaarlose Uitdaging haar medewerking verleent.
Doet u mee op dinsdag 22 november a.s.:

  • 22 nov. 16.00 – 18.00 uur: Jeugdengine. Draag bij aan het terugdringen van de jeugdwerkloosheid. 
Een netwerkevent in Groningen tussen jonge werkzoekenden en professionals/werkgevers uit alle branches, met als doel de jeugdwerkloosheid terug te dringen. Een event van Stichting Geef Kleur (Haren) en KPMG dat aansluit bij het streven van alle Nederlandse Uitdagingen om de komende weken 1000 matches te realiseren die werk dichterbij brengen voor mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt. 
Meer informatie: zie de flyer bovenaan dit nieuwsbericht. Aanmelden: jeugdengine@gmail.com
  • 22 nov. 18.30 – 21.00 uur: Duurzaam Ondernemen in Haren. Leer over nieuwe businessmodellen, versnel duurzame ontwikkelingen. Met buffet.
Uw kans om de Harense duurzame ontwikkelingen rond o.a. zorg, energie, mobiliteit, bouwnijverheid, voeding en kleding te versnellen en u te laten informeren over kansen, mogelijkheden en nieuwe, duurzame verdien(business)modellen. Met bijdragen van wethouder M. Verbeek en onderzoeker duurzame innovatie N.Faber. HTU leidt een gesprekstafel. De avond incl. buffet voor Harense ondernemers wordt aangeboden door Ondernemend Haren. Meer informatie en aanmelden: http://www.ondernemendharen.nl/activiteiten/oh-buffetbijeenkomst-10/
  • Dinsdag 24 januari a.s. organiseren we i.s.m. alle 6 Groningse Uitdagingen het Kennisevenement Goed Geregeld! (einde middag + avond). Er zijn workshops, lezingen en ontmoetingen met gelijkgestemde Uitdagers, u kunt een MVO-scan laten maken en/of zelf actief een maatschappelijke organisatie coachen. Noteert u vast de datum, meer informatie volgt. Zelf een actieve bijdrage leveren? Laat het ons weten! 
 
De Haren-Tynaarlose Uitdaging draait volop:
  • Na de zomer boden ondernemers van de Rabobank, De Bloemert i.s.m. NH Coaching & Advies en Walnoot respectievelijk de workshops Goede Zaken, Goed Gastheerschap en Social Media aan aan diverse maatschappelijke organisaties. Ze ontvingen enthousiaste reacties en de eerste vruchten zijn al geplukt. Meer ondernemers en maatschappelijke organisaties hebben matches in voorbereiding. 
  • We verschenen op de radio en in diverse lokale kranten. We namen deel aan de vrijwilligersmarkt in Haren en de Kenniskaravaan in Tynaarlo. 
  • Donderdag 15 december a.s. is de volgende matchgroepbijeenkomst (16 – 17.30 uur). 
  • We staan open voor nieuwe wensen van maatschappelijke organisaties. Ook uw open aanbod in de vorm van kennis, spullen en helpende handen is van harte welkom!
  • Via onze site en twitter houden we u op de hoogte.