Beursvloer 2020

Derde maatschappelijke beursvloer groot succes:

120 deelnemers, 100 matches en €160.000,- waarde!

Onze maatschappelijke beursvloer op 30 januari 2020 bij trouwe partner Royal Flora Holland in Eelde was een groot succes. Maar liefst 120 deelnemers uit het bedrijfsleven, maatschappelijke veld, onderwijs en overheid, maakten samen 100 matches die bij uitvoering naar verwachting voor minstens €160.000,- aan betekenis zullen toevoegen aan de lokale samenleving. We zijn trots op dit fraaie resultaat!

Een enthousiaste opening door dhr. Pepijn Vemer, wethouder Gemeente Tynaarlo, en dhr. Simon Poelstra, programmaleider Ondernemen met Impact van Gemeente Groningen, over het belang van samenwerking tussen het bedrijfsleven en het maatschappelijke veld, deed ons de oren spitsen bij de lezing van dhr. Kees Klomp van THRIVE Institute. Kees is inspirerende aanjager van de omslag in Nederland van geldgedreven naar betekenisgedreven economie. Hij maakte ons als beursvloerdeelnemers bewust van hoe wij aan deze ontwikkeling bijdragen.

In stijl van de veiling brachten we vervolgens aanbieders en afnemers van diensten en producten bij elkaar. Maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven maakten via speeddates, plenaire pitches, netwerkgesprekken en een presentatie-markt hun wensen kenbaar aan elkaar, het bedrijfsleven, professionals en studenten. Dat resulteerde in fraaie verbindingen waarbij kennis, menskracht, materialen, faciliteiten, netwerken en andere zaken met gesloten beurs werden uitgewisseld.

Zo gaat GasTerra op de bres voor IT-stages voor de stichting Empower Yourself, ondersteunt het Kinderfestival Haren de p.r. van de Hortus Botanicus in Haren, kan Quiet voor vergadering terecht bij het Internationaal Klompenmuseum in Eelde, zal de Kleine Consultant het werk van Dress for Succes versterken, krijgt het Behouden Huys bezoek van Netwerk Noord, GROFF aandacht via het Woonborg-magazine en gaat bijenclub Bij-O-Divers de samenwerking verkennen met De Zonnehof en New Nexus.

De fraaie entourage heeft ongetwijfeld een positieve bijdrage geleverd aan het resultaat: ‘groene’ acteurs van Auth&Tiek begeleidden de programmaonderdelen; we werden ontzorgd door studenten van Noorderpoort die de inschrijving en de catering met zelfgebakken koek en hapjes voor hun rekening namen en de @Lentisband swingde voor het derde keer de pan uit. Flora Holland bleek opnieuw een uitstekende en toepasselijke locatie voor de beurs met hun afmijnzaal en verrijdbare bloemenkarren.

De project-kernorganisatie was dit jaar in handen van Bert Wiekema van Royal FloraHolland, Carolien Dorreman van de Rotary, Lennart Koster van Walli, Richard Knegt van MindScape Organisatieadviseurs, Ton Jansse van Chez Antoine en Gerni Luttikhuis van de Uitdaging/Luttikhuis coaching advies. Het team werd ondersteund door een grote groep vrijwilligers: medewerkers van Royal Flora Holland Eelde, studenten, theatermakers, gastsprekers, fotografen, filmmakers en ondernemers en professionals die deel uit maken van onze matchgroep.

Iedereen die zich heeft ingezet om dit prachtige evenement mogelijk te maken en de lokale samenleving te verrijken: hartelijk dank!

Een overzicht van de gemaakte matches treft u hier: OVERZICHT MATCHES BEURSVLOER 2020

Een fraaie fotoimpressie treft u hier:

Een prachtige film van EsBa film wordt binnenkort geplaatst.

Wij hopen u te mogen begroeten ​op onze beursvloer in 2021 of bij andere activiteiten!

Pin It on Pinterest

Share This