beursvloer 2019

Geslaagde Tweede Beursvloer: ruim 130 deelnemers en 67 matches!

Donderdag 31 januari 2019 stond Royal FloraHolland in Eelde in het teken van de tweede Maatschappelijke Beursvloer georganiseerd door de Haren-Tynaarlose Uitdaging. De ruim 130 deelnemers waren afkomstig uit maatschappelijke organisaties en netwerken, bedrijven, gemeenten en opleidingsinstituten. Zij brachten onderling 67 matches tot stand tussen vraag en aanbod van kennis, spullen, faciliteiten en helpende handen. Onder toeziend oog van notaris Broekema werden de matches vastgesteld. De beursvloer leverde in totaal bijna € 95.000,- op. Via http://bit.ly/Beursvloer2019HTUfoto krijgt u een aardig impressie.

Het afwisselende programma bood inspiratie, vermaak en gelegenheid tot zaken doen. Na een muzikaal optreden door de band @Lentis bestaande uit cliënten van Lentis, verzorgde gedeputeerde Brouns van de Provincie Groningen de opening met een lezing over het belang van maatschappelijkbetrokken ondernemen. Royal FloraHolland liet vervolgens zien hoe dit in praktijk kan worden gebracht: dit bedrijf verzorgt niet alleen de beursvloer maar biedt maatschappelijke organisaties ook opslagruimte, vergaderfaciliteiten en bedrijfskundige workshops. Daarnaast stelt het werkervaringsplaatsen beschikbaar aan statushouders en werkzoekenden. Ook werden enkele geslaagde matches van het afgelopen jaar toegelicht. Het plenaire gedeelte in de veilinghal ging over in individuele ontmoetingen, netwerken en matchen. Er was ruimte om te pitchen en je organisatie te presenteren. De uitwisseling resulteerde in prachtige matches zoals running therapie, EHBO/AED voorlichting, stoelen, workshops communicatie, notarieel advies, vervoer, trainingsruimte en klusteams. Bij de borrel werd een rondvlucht boven het Noord-Nederland verloot met CO2 compensatie via groencertificaten van Voedselbos Glimmen. Tien studenten van Noorderpoort verzorgden de ontvangst en de catering met onder andere eigen hapjes. Een fotograaf en cameravrouw legden alles feestelijk vast. Op zowel RTV Noord als RTV Drenthe is live aandacht besteed aan de beursvloer.

De Haren-Tynaarlose Uitdaging is een stichting, opgericht door ondernemers met steun van gemeenten en het Oranje Fonds, die zich ten doel stelt om de samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven te bevorderen met als doel de lokale samenleving te versterken. De matchgroep daagt ondernemers en professionals uit om hun talenten, middelen en mogelijkheden te delen met het maatschappelijke veld en daarmee hun sociale duurzaamheid te versterken. De Uitdaging merkt dat enerzijds ondernemers graag willen helpen maar niet hun primaire focus hebben op maatschappelijke bijdragen, en anderzijds dat maatschappelijke organisaties wensen hebben die zij niet kunnen realiseren met eigen middelen. De Uitdaging brengt jaarrond vraag en aanbod bij elkaar. Daarnaast organiseert zij in samenwerking met de steunpunten Vrijwilligerswerk maandelijks workshops voor de Kenniskaravaan.

Klik hier voor de film beursvloer 2019

Klik hier voor het overzicht van de matches beursvloer 2019

Pin It on Pinterest

Share This