Succesvol eerste gezamenlijke event van Noord-Nederlandse Uitdagingen

Op 24 januari 2017 (16.00 – 20.00 uur) organiseerden zes Noord-Nederlandse Uitdagingen het kennis- en netwerkevenement ‘Goed Geregeld’ op het Hogeland College in Warffum. De bijna 100 deelnemers werden getrakteerd op een boeiend, interactief programma. 

Na het openingswoord door de directeur van het Hogelandcollege, dhr. van Wageningen, presenteerde dhr. J. Stokroos, Director Sales and Shipping, het duurzame succes van Groningen Seaports dat 5 dagen eerder in Delfzijl het grootste zonnepark van Nederland opende.

Vervolgens was er tijd voor een parallelprogramma:

– Maatschappelijke organisaties konden voor hun speeddate kiezen uit een 30tal coaches die hen vervolgens begeleidden bij de uitvoering van een organisatiescan om te toetsen hoe goed zij hun financiën, marketing,  organisatie- en

vrijwilligersbeleid hebben geregeld. Deze scan leidde na de maaltijd tot deelname aan een van de acht workshops voor het versterken van de bedrijfsvoering op het gebied van financiën, wetgeving, organisatieontwikkeling, communicatie en/of netwerken.

Daarna was het woord aan dhr. H. Staghouer, gedeputeerde van de Provincie Groningen, die ons opriep vooral te blijven doen waar we goed in (willen) zijn: maatschappelijke betrokken en duurzaam ondernemen.

De daaropvolgende uitstekende soep- en broodmaaltijd werd, evenals de ‘high tea’ bij ontvangst, verzorgd door De Smaak van Groningen. Directeur mw. D. De Raad zette uiteen hoe zij met louter buitenlandse kokers de meest smaakvolle gerechten van streekproducten op tafel zet.

Na de maaltijd, tijdens de scan voor maatschappelijke organisaties, konden aanwezige bedrijven zich laten inspireren door de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Zij vulden een MVO-scan in om te toetsen hoe zij de thema’s People, Planet en Profit hadden geregeld.

Bestuurders en andere actief betrokkenen bij de zes Uitdagingen inspireerden elkaar in een ontmoeting met mw. G. Geurtsen, directeur van de Nederlandse Uitdaging.

Tot slot was er in de plenaire zaal gelegenheid om de laatste netwerkcontacten aan te halen en werden er enkele successen opgehaald waaronder spontaan gerealiseerde matches. Zo werd dit prima kennis- en netwerkevent afgesloten. Het smaakte beslist naar meer!

Het kennis- en netwerkevenement Goed Geregeld werd mogelijk gemaakt door:

De Groningse Uitdaging, Haren-Tynaarlose Uitdaging, Midden-Groningse Uitdaging, Noordenveldse Uitdaging, Noord-Groningse Uitdaging en Oost-Groningse Uitdaging

                                                in samenwerking met:

CMO STAMM, het Hogeland college, Hanzehogeschool, De Smaak van Groningen, Groningen Seaports, Provincie Groningen, Nederlandse Uitdaging, Kantoor Vreugdenhil, Rabobank, Buitengewoon zijn, Scripta Positionering, Statement, Walnoot, Jody Schoolpsychologie, Hilgen Netwerk Notarissen, Link050, Koploperproject, Gemeente Eemsmond, Gemeente Winsum en de Marne, Werk Op Maat, Welzijn Noordenveld, Hettema Verhuur, Legters en partners, Buro Goeie Grond, Sanctum, Van Leeuwen Communicatie, Buro Bries, Mind Scape, Tekst Voor Zaken, Makro en Gasterra.

Iedereen die medewerking verleende: hartelijk dank!

Iedereen die geïnspireerd is geraakt: een goede oogst!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”4″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Pin It on Pinterest

Share This