Uitnodiging: Meet-up VPRO Tegenlicht: ‘Het rendement van geluk’ en – vooral – ‘happy start-ups’ en het zaaien van geluk!

Meet-up VPRO Tegenlicht: ‘Het rendement van geluk’ en – vooral – ‘happy start-ups’ en het zaaien van geluk!
WINSCHOTEN – Harbour Jazz club, Havenkade West 3, 20 april 2017 van 19-22 uur.

Er is een revolutie gaande in het bedrijfsleven, waarbij niet de winst maar de maatschappelijke betekenis van de onderneming vooropstaat. De nieuwe betekenis-economie draait sinds de crisis in 2008 op ‘happy start-ups’ en het zaaien van geluk. Hoe kan een bedrijf dat veroorzaken en wat is daarvan weer het rendement? En wat gebeurt er als werken en samenleven op andere waarden wordt gebaseerd dan op cijfermatig rendement en persoonlijk voordeel? Hoe stel je niet de winst van een onderneming centraal maar juist de betekenis voor de samenleving, de arbeiders en de lokale omgeving? De nieuwe revolutie binnen het bedrijfsleven heet ‘purpose economy’: de zoektocht naar de betekenis van een bedrijf.

Quotes uit de Tegenlicht-aflevering:
• “Er is meer tussen euro en aarde! ”
• “66% van de jongeren baseren hun keuze voor een werkgever op diens
betekenisgeving.”
• Credo van het in New York gevestigde bedrijf Greyston Bakery: “We don’t hire people to
bake brownies, we bake brownies to hire people

De avond vindt plaats op donderdag 20 april 2017, van 19 tot 22 uur in de Harbour jazz club te Winschoten (Havenkade West 3). Voorafgaand aan de meet-up is er de mogelijkheid om te eten in de Brasserie van de Harbour Jazz Club. Praat, denk en discussieer mee met ons op de 20e april. De toegang is gratis! Deze meet-up wordt georganiseerd door Reina Boels-Feikens van Rein advies, duurzaam advies (www.rein-advies.nl), in samenwerking met bedrijfsadviseur Kees Klomp, begeleider van betekenis gevende startups. Hij is te zien in de Tegenlicht-aflevering. Kosten voor deelname op basis van waardebepaling achteraf: http://durftevragen.nl/waardebepaling-achteraf/. Meer informatie over de aflevering en achtergronden is te zien op www.tegenlicht.vpro.nl

Pin It on Pinterest

Share This