Financier/sponsor gezocht voor Zonnebloemauto Groningen

10-03-2021BeursvloerVraagOpen
Heeft u interesse? Laat op de rechterkant van deze pagina uw gegevens achter. Wij nemen dan contact met u op.

De Zonnebloemauto Groningen: betaalbaar, flexibel, aangepast vervoer
Het grootste obstakel voor mensen met een lichamelijke beperking om erop uit te gaan is gebrek aan mobiliteit, waardoor zij een grotere kans hebben om in een sociaal isolement terecht te komen en de kans op eenzaamheid toeneemt.
Het concept de Zonnebloemauto is ontwikkeld na het doen van uitvoerig onderzoek onder mensen met een lichamelijke beperking. Bestaande mobiliteitsoplossingen (OV, regiotaxi, Valys) bleken (én blijken nog steeds) niet voldoende tegemoet te komen aan hun reisbehoeften. Dit beperkt de doelgroep in het volwaardig deel kunnen nemen aan de samenleving.

De Zonnebloemauto geeft hen de mogelijkheid om er zelfstandig, of met een vrijwillige chauffeur, op uit te gaan. Deze rolstoelhuurauto biedt betaalbaar, flexibel, aangepast vervoer aan mensen die gebruikmaken van een rolstoel of scootmobiel. Dit zijn ca. 450.000 à 500.000 mensen in Nederland.
De Zonnebloemauto biedt zelfredzaamheid en vrijheid. Mensen hebben regie op hun eigen route en tijdsindeling. Daarnaast biedt de Zonnebloemauto de mogelijkheid om met een zelfgekozen gezelschap te reizen. Dit maakt de auto onderscheidend ten opzichte van bestaande typen rolstoelvervoer.

Samen impact maken
Wil jij zorgen voor impact op het gebied van mobiliteit voor mensen met een lichamelijke beperking? Wil je hen, net als ieder ander, volwaardig mee laten doen aan de samenleving?
Past dit project binnen de MVO missie/visie van jouw organisatie? Óf ken jij een organisatie bij wie dit past? Laat het ons weten.
De Zonnebloem is op zoek naar een partner die voor de komende 2 jaar, samen met TSN, financieel wil bijdragen aan de Zonnebloemauto Groningen. TSN is een verpleeg- en zorgorganisatie op het gebied van professionele wijkverpleging, specialistische zorg en woonzorg die deze handschoen graag samen met een andere (zorg)partner uit het noorden oppakt.

Over Nationale Vereniging de Zonnebloem
De Zonnebloem streeft naar een samenleving waarin mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte kunnen meedoen zonder obstakels te ervaren. Ruim 33.000 vrijwilligers leggen contacten, brengen huisbezoeken, organiseren activiteiten en maken (vaar)vakanties mogelijk voor mensen die door hun lichamelijke handicap minder mobiel zijn. Een lichamelijke beperking hoeft wat betreft de Zonnebloem nooit een belemmering te zijn. Iedereen moet volop van het leven kunnen genieten en voluit mee kunnen doen, net als ieder ander.

Zie ook:
https://www.zonnebloem.nl/doe-mee/eropuit/auto-huren/verhuurlocaties/groningen

Pin It on Pinterest